Tema Editörü

✅ VDS (Sanal Sunucu) Kategorisi Kuralları

Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.

iyinet

New member
Üye
Reaksiyon puanı
1
Konu Sahibi
Bu kategoriye sadece VDS / VPS ile ilgili konu ve paylaşımlar yapılabilir. Aşağıdaki kurallara uymayan paylaşımlar moderatörler tarafından uyarı, silme veya ban sebebidir.

📌 Genel Kurallar

• Konu başlığı net ve açıklayıcı olmalıdır.Örnek: “Türkiye VDS 16GB RAM 8 Core SSD – Aylık 450 TL” yerine “VDS lazım” yazmayınız.
  • Sadece VDS/VPS konuları açabilirsiniz.Dedicated server, shared hosting, reseller hosting, cloud vs. konuları bu kategoride yasaktır. Kendi kategorilerine açınız.
  • Teknik destek ve yardım talepleri bu kategoride yapılabilir.Sorunuzu detaylı yazın (işletim sistemi, ne yapmak istediğiniz, hata mesajı vs.).

💰 Satış, Kiralama ve İlan Kuralları

• Satış / kiralama yapacak üyeler mutlaka “Firma” veya “Bayi” rozetine sahip olmalıdır. (Rozet yoksa moderatör onayı gerekebilir)
  • Her ilan ayrı konu açılmalıdır. Aynı firmanın birden fazla ilanını tek konuya toplamayın.
  • İlanda şunlar net belirtilmelidir:
    • Konum (Türkiye, Almanya, Hollanda, USA vb.)
    • CPU / RAM / Disk (SSD/NVMe) / Trafik
    • Port hızı (1 Gbps vs.)
    • Sanallaştırma teknolojisi (KVM, Xen, OpenVZ vb.)
    • Fiyat ve ödeme periyodu
    • Garanti süresi ve iade şartları
    • Firma ismi / Referans
  • Promosyon ve kampanya ilanları en fazla 7 günde bir aynı konu içinde yenilenebilir.
  • Fiyat düşürme veya stok haberi aynı konu içinde güncellenebilir.

🚫 Yasaklanan Davranışlar

• Spam, flood ve reklam yasaktır.
  • Rakip firmaları kötüleme, karalama, trolleme kesinlikle yasaktır.
  • “En ucuz VDS”, “En iyi VDS” gibi abartılı ve yanıltıcı başlıklar yasaktır.
  • Testimonial (müşteri yorumu) sahtekarlığı yapmak yasaktır.
  • Affiliate link veya yönlendirme linki izinsiz olarak paylaşmak yasaktır.
  • Konu dışı tartışma (siyaset, din, off-topic) yasaktır.
  • Aynı soruyu birden fazla konu açarak sormak yasaktır.

🔧 Teknik Konular

• Kurulum, optimizasyon, güvenlik, DDoS koruma, panel kurulumu gibi teknik konulara izin verilir.
  • Paylaşılan script, tool veya config dosyaları virüs taramasından geçirilmiş ve riskli olduğu belirtilmiş olmalıdır.
  • “Crack, nulled, lisanssız panel” gibi yasadışı paylaşımlar kesinlikle yasaktır.

⚠️ Önemli Uyarılar

• Alım-satım işlemlerinizde güvenlik önlemlerini kendiniz alın. Forum yönetimi hiçbir alım-satım anlaşmazlığından sorumlu değildir.
  • Dolandırıcılık şikayeti olan üyeler moderatörlere kanıt ile birlikte iletmelidir.
  • Kurallara uymayan üyeler önce uyarı, sonra geçici ban, ardından kalıcı ban ile cezalandırılır.

Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.
Geri