Bu kategoriye sadece VDS / VPS ile ilgili konu ve paylaşımlar yapılabilir. Aşağıdaki kurallara uymayan paylaşımlar moderatörler tarafından uyarı, silme veya ban sebebidir.
Genel Kurallar
- Konu başlığı net ve açıklayıcı olmalıdır.Örnek: “Türkiye VDS 16GB RAM 8 Core SSD – Aylık 450 TL” yerine “VDS lazım” yazmayınız.
- Sadece VDS/VPS konuları açabilirsiniz.Dedicated server, shared hosting, reseller hosting, cloud vs. konuları bu kategoride yasaktır. Kendi kategorilerine açınız.
- Teknik destek ve yardım talepleri bu kategoride yapılabilir.Sorunuzu detaylı yazın (işletim sistemi, ne yapmak istediğiniz, hata mesajı vs.).
Satış, Kiralama ve İlan Kuralları
- Satış / kiralama yapacak üyeler mutlaka “Firma” veya “Bayi” rozetine sahip olmalıdır. (Rozet yoksa moderatör onayı gerekebilir)
- Her ilan ayrı konu açılmalıdır. Aynı firmanın birden fazla ilanını tek konuya toplamayın.
- İlanda şunlar net belirtilmelidir:
- Konum (Türkiye, Almanya, Hollanda, USA vb.)
- CPU / RAM / Disk (SSD/NVMe) / Trafik
- Port hızı (1 Gbps vs.)
- Sanallaştırma teknolojisi (KVM, Xen, OpenVZ vb.)
- Fiyat ve ödeme periyodu
- Garanti süresi ve iade şartları
- Firma ismi / Referans
- Promosyon ve kampanya ilanları en fazla 7 günde bir aynı konu içinde yenilenebilir.
- Fiyat düşürme veya stok haberi aynı konu içinde güncellenebilir.
Yasaklanan Davranışlar
- Spam, flood ve reklam yasaktır.
- Rakip firmaları kötüleme, karalama, trolleme kesinlikle yasaktır.
- “En ucuz VDS”, “En iyi VDS” gibi abartılı ve yanıltıcı başlıklar yasaktır.
- Testimonial (müşteri yorumu) sahtekarlığı yapmak yasaktır.
- Affiliate link veya yönlendirme linki izinsiz olarak paylaşmak yasaktır.
- Konu dışı tartışma (siyaset, din, off-topic) yasaktır.
- Aynı soruyu birden fazla konu açarak sormak yasaktır.
Teknik Konular
- Kurulum, optimizasyon, güvenlik, DDoS koruma, panel kurulumu gibi teknik konulara izin verilir.
- Paylaşılan script, tool veya config dosyaları virüs taramasından geçirilmiş ve riskli olduğu belirtilmiş olmalıdır.
- “Crack, nulled, lisanssız panel” gibi yasadışı paylaşımlar kesinlikle yasaktır.
Önemli Uyarılar
- Alım-satım işlemlerinizde güvenlik önlemlerini kendiniz alın. Forum yönetimi hiçbir alım-satım anlaşmazlığından sorumlu değildir.
- Dolandırıcılık şikayeti olan üyeler moderatörlere kanıt ile birlikte iletmelidir.
- Kurallara uymayan üyeler önce uyarı, sonra geçici ban, ardından kalıcı ban ile cezalandırılır.